더블트리초코칩 쿠키 만들기. (총 26개) Doubletree Chocolate chip cookies for 26 pieces
난이도 * Level *
시간 40분 Baking time 40 min
재료:Original Ingredient:
227g 버터 **미리 실온에 둘 것**
162g 설탕 162g Sugar
150g 흑설탕 150g Brown Sugar
100g 계란 **미리 실온에 둘 것**
5g 바닐라익스트랙 5g Vanilla extract
1g 레몬즙 1g Lemon Juice
270g 중력분 270g plain flour
40g 오트밀 40g Oatmeal
3.4g 베이킹소다 3.4g Baking soda
6g 소금 6g salt
396g 초코칩 396g chocolate chips
156g 호두 156g chopped walnuts
시나몬가루 한 꼬집 A pinch of cinnamon powder
1. 실온에 둔 버터+설탕+흑설탕을 믹서볼에 넣고 중속으로 2분 동안 섞어 크림화
1. Butter+Sugar+Brown sugar in a mixer bowl and mix for 2 min at medium speed to make cream.
2. Mixed계란+바닐라+레몬즙을 넣고 저속으로 30초 혼합 후, 중간속도로 2분 정도 가볍게 섞은 후, 주걱으로 믹서볼 있는 혼합물을 정리.
2. Add Mixed eggs+Vanilla extract+ Lemon juice in a bowl and mix at low speed for 30 seconds then medium speed for 2 min.
3. 중력분+베이킹소다+시나몬가루 체쳐서 넣고 귀리, 소금 넣어 주걱으로 자르듯 섞다가 가루 약간 남았을 때,초코칩, 호두 넣고 주걱으로 고루 섞는다.(오버반죽되지 않도록 주의!!)
3. Add flour+Baking soda+ cinnamon powder+ salt + oatmeal in a bow and mix with a spatula, When a little powder remains, Add Chocolatge chips + Chopped walnhuts together and mix evenly with a spatula (Not to over-knead!!)
4. 유산지를 깐 쿠키팬 위에 스쿱으로 간격을 2인치 정도 두어 올린 후, 손으로 눌러 납작하게 모양 만든다.
4. Prepare a cookie oven pan lined with parchment paper, Scoop the cookie dough onto prepared a cookie pan, Place it 2inches apart. slightly flatten the dough with your hands.
5. 오븐은 150도로 미리 예열해 둔 오븐에 넣어 20~23분 동안 150도로 굽는다. (가장자리가 황금빛 갈색으로 되고
가운데가 여전히 부드러울 때까지)
5. Put the oven in a preheated to 150°C (300°F) degrees and bake at 150°C (300°F) for 20 to 23 min.
(You can see the edges will turn into golden brown while the centers are still soft)
6. 오븐에서 꺼낸 베이킹 시트는 약 1시간 동안 식히면 됨.
6. Remove from the oven and Cool the baking sheet about an hour
TIP: 남은 반죽은 얼려 보관가능하며, 해동하지 않은 채 예열된 오븐에 위와 같이 구우면 됨.
TIP: You can freeze the unbaked cookie dough and no need to thaw. Preheated oven 150°C (300°F) and place frozen cookies on parchment paper lined baking sheet about 2inches aprt, Bake at 150°C (300°F) for 20~23 min.
저는 위의 오리지널 레시피에서 양을 조절하여(조절된 양은 아래) 구워봤으며 결과는 대성공이었습니다!! 벌써 2번이나 해 먹었는데 여기저기서 주문? 들이 많이 들어와 이번주말에 또 구워야 할 판ㅋㅋ 그래도 다른 베이킹에 비해 휴지시간이 없어서 그런지 아주 빠르게 퀄리티 높은 쿠키를 만들 수 있어서 초보자들이나 급히 해야 할 분들에겐 추천!!!!
I tried to bake by adjusting the amount in the origianl recipe above (My adjusted amount recipe is below) and the result was a great success!! I've already made it twice and there're a lot of orders from my family and teachers who tasted the cookies I recommend this recipe to the beginners or thoese who need to do it in a hurry as There's no down time requested and compared to other baking, It can make easily and quickly with high-quality!!
오리지널 레시피 사이트도 첨부해요 :) The original recipe site is below link :)
https://stories.hilton.com/food-beverage/static-doubletree-reveals-cookie-recipe
제가 조절했던 레시피 양입니다 :) This is the recipe I adjusted the amount :)
재료: Ingredient
113g 버터 **미리 실온에 둘 것** 113g Butter **Room temperature**
80g 설탕 80g Sugar
70g 흑설탕 70g Brown Sugar
50g 계란 **미리 실온에 둘것** (약 1개면 됨)50g egg (1 egg) **room temperature**
4g 바닐라익스트랙 4g Vanilla extract
1g 레몬즙 1g Lemon Juice
160g 중력분 160g plain flour
25g 오트밀 25g Oatmeal
3g 베이킹소다 3g Baking soda
2g 소금 2g salt
220g 초코칩 220g chocolate chips
100g 호두 100g chopped walnuts
시나몬가루 두 꼬집 Two pinches of cinnamon powder